Leave Your Message
Aisea e puipuia ai mata e mata tioata?

Blog

Aisea e puipuia ai mata e mata tioata?

2024-07-01

Le afaina o ave ultraviolet

E tolu ituaiga o ave o le ultraviolet i le susulu o le la: UVA, UVB, ma le UVC. O le UVC e masani ona mitiia e le atemosifia o le lalolagi, ae o le UVA ma le UVB e faʻafefe saʻo i le eleele. O le umi o le faʻaalia i nei ave o le ultraviolet e mafai ona mafua ai le tele o faʻaleagaina o mata, e aofia ai:

1. Photokeratitis:

O le fula lea o le mata e mafua mai i le UVB, e tutusa ma le mu o le la ile paʻu.

 

2. Cataract:

O le fa'aalia umi i ave o le ultraviolet e fa'atuputeleina ai le fa'ama'i ma fa'apogai ai le va'ai.

 

3. Fa'aletonu le mata:

O le UVA ma le UVB e faʻavaveina le faʻaleagaina o le vaega mata ma matua afaina ai le vaʻai tutotonu.

 

4. Pterygium:

O le tupu a'e lea i luga o le mata e mafua mai i le fa'aosoina o le ultraviolet ma e ono mana'omia ai se taotoga.

 

 

 

Le faiga puipui o mata tioata

O mata tioata maualuga e mafai ona poloka lelei le 99% i le 100% o ave UVA ma UVB, ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina saʻo o nei ave leaga i mata. O le puipuiga o matatioata e masani lava ona atagia i vaega nei:

1. Puipuia ave UV:

O matatioata maualuga maualuga o le a faʻaalia ai le maualuga o le puipuiga o le UV400, o lona uiga e mafai ona latou poloka uma ave o le ultraviolet ma se umi galu i lalo ole 400 nanometers.


2. Fa'aitiitia le pupula:

O tioata fa'apolokalame e mafai ona fa'aitiitia ai le pupula mai i luga o mea mafolafola (e pei o vai, kiona, ma isi), fa'aleleia atili le fa'amafanafanaga ma le manino.


3. Puipui le pa'u faataamilo i mata:

O le paʻu o loʻo siomia ai mata e manifinifi ma faigofie ona faʻaleagaina e ave o le ultraviolet. O le ofuina o mata tioata e mafai ona maua ai se puipuiga fa'aopoopo ma fa'aitiitia ai le lamatiaga o le maanuminumi ma le kanesa o le pa'u.


4. Puipui mata vaivai:

O le malosi o le malamalama e mafai ona fa'apogai ai le pupil o le mata, fa'ateleina le mamafa o maso o mata, ma mafua ai le vaivai o mata mo se taimi umi. O mata tioata e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi o le malamalama ma faʻamalieina mata.

 

 

 

E fa'afefea ona filifili mata tioata sa'o

O le filifilia o mata tioata sa'o e le gata e tatau ona mafaufau i la latou laiga, ae ia faʻalogo foi i la latou puipuiga. O fautuaga nei e mafai ona fesoasoani ia te oe e fai ai le filifiliga sa'o:

1. Siaki le igoa ole puipuiga ole UV:

Ia mautinoa o mata tioata o lo'o i ai se igoa puipuia o le UV400 e mafai ona poloka uma ave ultraviolet leaga.


2. Filifili le lanu sa'o o tioata:

O tioata lanu enaena e mafai ona faʻaitiitia ai le malamalama atoa e aunoa ma le suia o le lanu, ae o tioata lanu enaena ma amber e mafai ona faʻateleina le faʻatusatusaga ma le loloto o le malamalama, lea e talafeagai mo taʻaloga i fafo.


3. Mafaufau i mea o le tioata:

O tioata Polycarbonate e mama ma fa'a'a'afiaga, talafeagai mo ta'aloga ma fa'aoga i aso uma.


4. Ia mautinoa le ufiufi atoa o tioata:

O tioata tetele ma mamanu faʻapipiʻi e mafai ona maua ai se puipuiga sili atu ma puipuia ave o le ultraviolet mai le ulufale mai i itu.

 

 

mata tioata blog 1.png

O mata tioata e le gata o se mea faʻapitoa, ae o se mea e manaʻomia mo le puipuia o le soifua maloloina o mata. Filifili matatioata mata maualuga e maua ai le puipuiga sili i ou mata a'o e fiafia i le la.